Wat is Basupi?

Basupi is een vechtkunst

Je leert op gevoel reageren op aanvallen, zodat je binnen enkele seconden veilig bent

Basupi is een afkorting van de Indonesische woorden badan (lichaam) sumpitan (blaaspijp), dat lichaam als blaaspijp betekent. Het beschrijft beeldend de kern van deze Indonesisch vechtkunst. De aanval zal gemikt en gericht zijn doel treffen. Het komt als een explosie, en ontsnapt uit het gevoel. De stijl lijkt op Pencak Silat, maar heeft veel Chinese invloeden.
Basupi werkt met reflex, gevoel en een zelflerend vermogen. Zodra het basupi erin komt, kan iedereen het gebruiken in zijn eigen vechtstijl.
De Basupi basisstijl laat zich uitstekend invoegen en combineren met alle andere stijlen van zelfverdidingssporten.

Als je niet twijfelt, heb je geen angst

Antoine Segers, Basupi leraar.

Het gaat om overleven, niet om ego. Idealiter wordt er lesgegeven zonder dat er iets wordt voorgedaan. Dit is erg onconventioneel, maar alles staat in het teken van zelfontplooiing, in plaats van nadoen van je leraar. Je moet je eigen stijl ontwikkelen om succesvol te kunnen overleven. En je moet leren denken, en snel beslissen in een gevaarlijke situatie. Hier zijn vaste methoden voor, die niet goed of slecht ingetrained kunnen worden. Of het bruikbaar is, zul je vanzelf merken tijden een samenkomst training. Zodoende bouw je jezelf en je trainingspartners op.

Wat je leert bij Basupi

In de lessen ligt de nadruk op oefeningen die je controle vergroten over je ademhaling, concentratie, bewegingen, evenwicht en het ontwikkelen van je zintuigen. Door dit – liefst dagelijks – te blijven herhalen, slechts een minuut per oefening, slijpt Basupi in je geest en lichaam.
Zelfverdediging
Zelfvertrouwen
Controle over lichaam en geest
Reactievermogen
Balans

Lessen en tarieven

Bij groepslessen bestaat een groep uit 3 deelnemers. Per les maximaal 3 groepen, dus nooit meer dan 9 personen tegelijk. Zo blijft de individuele aandacht gegarandeerd. Privéles of andere samenstellingen zijn ook mogelijk, in overleg.

 

(Privé)lessen bij u thuis of elders op lokatie zijn mogelijk, juist omdat Basupi niet in een sportschool wordt gegeven. Bel of mail voor de mogelijkheden.

Privéles

Prijs op aanvraag

2 deelnemers

Prijs op aanvraag

3 deelnemers

Prijs op aanvraag

Groepsles (meer dan 3 deelnemers)

Prijs op aanvraag

Workshop winter 2015

Wil je meer weten?

Iedereen is uniek. Basupi lessen kennen dan ook geen vast programma. En omdat er niet in een sportschool wordt lesgegeven kan zelfs de lokatie in overleg, eventueel bij je thuis. Bel of mail gerust om te overleggen wat voor jou het beste past.